Filmuurtje met Jazzy | Stoomcursus filmanalyse bij "De Oost" (vo leraren) | Online

Meld je aan
We nemen leraren kunst, geschiedenis, maatschappijleer en burgerschap mee in een stoomcursus filmanalyse en hoe je dit met leerlingen kunt toepassen.
Datum
Locatie Online
Categorie
Bijeenkomst
Bestemd voor
leraren

In dit filmuurtje Jazzy Taihuttu (docent film en regie-assistent en hoofd educatie bij De Oost) je mee in het proces van filmmaken en hoe je dat kan onderzoeken bij het kijken van film in de klas. We gaan actief aan de slag met het analyseren van filmscènes aan de hand van een aantal filmische elementen en verschillende werkvormen. 

In de workshop gaan we aan de slag met een scène uit De Oost, in het bijzonder interessant voor leraren die maatschappijleer, geschiedenis of burgerschap geven in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. We bespreken hoe de keuzes van de maker invloed hebben op hoe kijkers het verhaal ervaren en de geschiedenis begrijpen.

De analyse-oefening is inzetbaar voor elke film naar keuze en is daarna makkelijk toepasbaar in de klas, dus ook leraren uit andere vakgebieden en niveaus zijn van harte welkom.

De bijeenkomst is online en gratis bij te wonen. Wees welkom!

Meld je hier aan!

Over Jazzy Taihuttu

Jazzy Taihuttu heeft een achtergrond in kunst- en filmeducatie en is werkzaam als leraar film op Het 4e Gymnasium in Amsterdam. Daarnaast werkt Jazzy aan educatieve projecten, meestal over het koloniale verleden (in Nederlands-Indië) en de impact daarvan op onze huidige maatschappij. Voor de speelfilm ‘De Oost’ (regie Jim Taihuttu) werkte zij als regie-assistent en ontwikkelt ze als Hoofd Educatie het educatieve project ‘De wereld van de Oost’.

Meer weten over Jazzy? Lees het interview

Over De Oost

De Oost

Jim Taihuttu (2020) - 150 minuten

  • Geweld
  • Angst
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
Naar de film
Deel evenement op
Volg ons op