De Oost

De jonge soldaat Johan wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in ‘De Oost’, en raakt in conflict met zijn geweten. Indrukwekkend drama over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog.

Het is 1946 en de jonge soldaat Johan wordt uitgezonden naar de toenmalige kolonie Nederlands-Indië om orde op zaken te stellen. Als hij onder bevel van een omstreden commandant de situatie echter volledig ziet escaleren, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager. De Oost is een indrukwekkend drama over de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd, met glansrollen voor Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari en Martijn Lakemeier.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. Via de “Bekijk de film in de bios”-knop bovenaan deze pagina vind je meer info over hoe je met de klas deze film in een bioscoop of filmtheater kunt kijken.

Bespreek de film met lesmateriaal
In de klas kun je aan de slag met speciaal ontwikkeld lesmateriaal. Kijk voor meer informatie op www.dewereldvandeoost.nl! Of lees meer over het programma in dit interview met Jazzy Taihuttu.

Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

  • Geweld
  • Angst
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

Jim Taihuttu Nederland 2020, 150 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Identiteit, Oorlog / conflict / geweld, Azië, Koloniaal verleden
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op