Filmeducatie groeit! Steeds meer scholen willen met film aan de slag. Daarom zoeken wij naar professionals die workshops, lezingen en inleidingen willen geven. Ben jij een filmeducatie professional en wil jij je zichtbaarheid bij scholen/cultuurbemiddelaars vergroten, contacten opdoen en/of trainingen volgen? Sluit je dan aan bij onze filmdocentenpoule!

Meld je aan

" There was an idea to bring together a group of remarkable people, to see if we could become something more."

Avengers: Infinity War (2018)

Filmhub Midden (Provincie Utrecht en Flevoland)  zoekt filmdocenten, cultuureducatoren en filmmakers die willen bijdragen aan onze missie om filmeducatie structureel te integreren in het onderwijs. Vanaf mei start Filmhub Midden met een “filmdocentenpoule”. De filmdocentenpoule is er voor ervaren, maar ook voor nieuwe filmdocenten die deze ambitie delen.

Wie zoeken we?

  1. filmdocenten, cultuureducatoren en filmmakers (alle filmberoepen zijn welkom: scenario, regie, camera, art- direction, acteurs) met ambitie in het po, vo en/of so onderwijs;

  2. Werkzaam in provincie Utrecht of Flevoland;

  3. Bereid om vier dagdelen verspreid over schooljaar 2022-23 een training te volgen (in overleg af te stemmen).

Er is plek voor tien deelnemers, selectie middels kennismakingsgesprek in de week van 16 mei.

Wat bieden we?

  1. Zichtbaarheid van jouw activiteiten voor het onderwijs, aanbieders en festivals;

  2. Kennismakingsmiddag in mei/juni en vier trainingen van een dagdeel, hiervoor ontvang je een vergoeding;

  3. Up to date kennis van de ontwikkelingen op het gebied van filmeducatie;

  4. Een netwerk vol sparringpartners en mogelijkheden om kennis uit te wisselen.

Wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar Nienke Martinus via nienke@filmhubmidden.nl. Of meld je gelijk aan via het aanmeldformulier hieronder ⤦

Join the club! Vul dit formulier in en we nemen contact met je op voor een uitgebreider kennismakingsgesprek.

Meld je aan vóór 1 mei

Wie zijn wij?

Filmhub Midden biedt eerste hulp bij filmeducatie! Wij maken ons sterk om film een structurele plek te geven in het funderend (primair, voortgezet en speciaal) onderwijs in de Provincie Utrecht en Flevoland. Filmhub Midden zet in op een regionaal netwerk voor filmeducatie waarin intensief wordt samengewerkt met cultuureducatieve bemiddelaars, aanbieders, het onderwijs én het landelijke netwerk. Samen leiden we nieuwe generaties op tot kritische kijkers en makers, oftewel beeldbewuste burgers.

Lees meer over Filmhub Midden
Volg ons op