Filmeducatie groeit! Steeds meer scholen willen met film aan de slag. Daarom zijn wij een filmdocentenpoule gestart, vol professionals die workshops, lezingen en inleidingen willen geven. Ben jij een filmeducatie professional en wil jij je zichtbaarheid bij scholen/cultuurbemiddelaars vergroten, contacten opdoen en/of trainingen volgen?

Stuur een mailtje naar Jurjen

" There was an idea to bring together a group of remarkable people, to see if we could become something more."

Avengers: Infinity War (2018)

Filmhub Midden (Provincie Utrecht en Flevoland) verzamelt filmdocenten, cultuureducatoren en filmmakers die willen bijdragen aan onze missie om filmeducatie structureel te integreren in het onderwijs. Filmhub Midden heeft een “filmdocentenpoule”, vol met professionals met ambities op het gebied van filmeducatie

Wie zijn er welkom in de poule?

  1. Filmdocenten, cultuureducatoren en filmmakers (alle filmberoepen zijn welkom: scenario, regie, camera, art- direction, acteurs) met ambitie in het po, vo en/of so;

  2. Werkzaam in provincie Utrecht of Flevoland;

Wat heb je eraan?

  1. Ieder schooljaar organiseren we vier bijeenkomsten voor de filmdocentenpoule. Tijdens de bijeenkomsten wisselen we kennis, inspiratie en lesideeën uit. De gespreksonderwerpen worden aangedragen door de filmdocenten zelf. Onderaan deze pagina vind je de datum van de eerstvolgende bijeenkomst.

  2. Wil je meer ervaring opdoen als filmdocent? Bijvoorbeeld met een bepaalde doelgroep, een bepaald thema of om te kijken hoe andere filmdocenten dingen aanvliegen? Wij koppelen je graag aan een collega-filmdocent die jou meer kan vertellen in ons buddy-systeem!

  3. In samenwerking met een aantal bemiddelaars in Midden-Nederland bezitten wij iPad-sets die jij als filmdocent gratis kunt lenen in Utrecht, Amersfoort en Lelystad.

  4. Wil jij je zichtbaarheid als filmdocent vergroten? In ons online smoelenboek voor filmdocenten, filmhubmidden.nl/filmdocenten, kun je jouw eigen profiel aanmaken. Deze database is bedoeld voor bemiddelaars en filmeducatieve aanbieders die gastdocenten zoeken voor hun educatieprojecten.

Join the club! Ben je ook filmdocent en wil je meer weten? Mail Jurjen via jurjen@filmhubmidden.nl

Stuur een mailtje naar Jurjen!

Wie zijn wij?

Filmhub Midden biedt eerste hulp bij filmeducatie! Wij maken ons sterk om film een structurele plek te geven in het funderend (primair, voortgezet en speciaal) onderwijs in de Provincie Utrecht en Flevoland. Filmhub Midden zet in op een regionaal netwerk voor filmeducatie waarin intensief wordt samengewerkt met cultuureducatieve bemiddelaars, aanbieders, het onderwijs én het landelijke netwerk. Samen leiden we nieuwe generaties op tot kritische kijkers en makers, oftewel beeldbewuste burgers.

Lees meer over Filmhub Midden
Volg ons op