Filmeducatie is onmisbaar in een wereld waar bewegend beeld er altijd en overal is. Door bewust te kijken, maken en reflecteren op bewegend beeld, geven kinderen en jongeren betekenis aan wat ze zien. Filmeducatie is onderdeel van mediawijsheid en digitale geletterdheid, en biedt kansen om jongeren te interesseren in lezen. Filmhub Midden helpt je op weg met filmeducatie!

Neem contact op met Merel

Training voor bibliotheekmedewerkers

Wij geven trainingen filmeducatie voor alle leesconsulenten, mediacoaches en onderwijsspecialisten.In deze training krijg je handvatten om het aanbod van de bibliotheken op het gebied van filmeducatie te verrijken met nieuwe inspirerende werkvormen, workshops en opdrachten. Ook vergroot je je eigen filmeducatieve kennis en vaardigheden. Ook een training voor jouw medewerkers?

Mail ons!

Netwerkbijeenkomsten

We organiseren regelmatig bijeenkomsten en netwerkevenementen waar jij uitgebreid de kans krijgt kennis op te doen en uit te wisselen over filmeducatie met cultuureducatieve aanbieders, cultuurbemiddelaars, vakdocenten en leraren.

Bekijk hier onze agenda

Onderzoek in de regio

We doen veel onderzoek onder leraren, cultuurbemiddelaars en cultuuraanbieders in de regio. Zo brengen we de behoeftes in kaart om vraag en aanbod nog beter bij elkaar te brengen. De onderzoeksresultaten delen we natuurlijk met je!

Bekijk onze onderzoeksresultaten

Advies op maat

Bij Filmhub Midden zijn we graag jouw vraagbaak. Ben je op zoek naar filmeducatieve aanbieders om mee samen te werken? Ben je bezig met een leerlijn film? Of stelt een leraar jou een vraag over film waar je nét het antwoord niet op weet?

Neem contact met ons op!
Volg ons op