Filmvertoners

Wat kun jij met filmeducatie als filmtheater, filmhuis, bioscoop of (film)festival? We helpen je graag op weg!

Neem contact op

Als filmvertoner kun je een belangrijke rol vervullen in filmeducatie. Want de mooiste manier om een film te zien is nog altijd het grote doek. Een theateromgeving biedt de uitgelezen mogelijkheid om in een groep, samen, een film te zien. Ook is er ruimte voor verdieping: voor of na de voorstelling met elkaar in gesprek gaan over de specifieke film, over film in het algemeen en/of over de onderwerpen die in de film aan bod komen. Verder maken leerlingen via een filmbezoek aan het filmtheater kennis met hun culturele omgeving en kan de liefde voor film ze van jongs af aan worden bijgebracht. Op deze manier kweken we de filmbezoekers van de toekomst!

Smoelenboek

Ben jij op zoek naar freelancers die voorstellingen kunnen modereren, gastlessen kunnen begeleiden of workshops kunnen geven? Je vindt een overzicht van onze filmdocentenpoule in ons online smoelenboek.

Ga naar het smoelenboek

Zichtbaarheid en ondersteuning

We helpen je graag met jouw aanbod beter zichtbaar maken. Heb jij een heel tof project dat je uitgelicht wilt op social media, in onze nieuwsbrief of op een andere manier? We denken graag met je mee over de mogelijkheden!

Neem contact met ons op

Korte Film Poule

Als filmtheater kun je een abonnement nemen op de Korte Film Poule. Daarin vind je filmprogramma's, bestaande uit een aantal korte films inclusief lesmateriaal, op maat gemaakt voor diverse onderwijsniveaus. Zo wordt het aanbieden van een bijzondere schoolvoorstelling in jouw theater of bioscoop heel eenvoudig. Wij helpen je graag bij het afsluiten van een abonnement. Mail ons via info@filmhubmidden.nl, of...

... ga direct naar de website van de Korte Film Poule

Handleiding "Filmeducatie in jouw Filmtheater"

In deze handleiding vind je de spelregels om te starten met filmeducatie in jouw filmtheater. Met wie heb je te maken, hoe ontwikkel je een goede relatie met het onderwijs, hoe regel je de financiƫn, welk aanbod is beschikbaar, waar moet je aan denken, hoe zorg je dat je een goede inleiding geeft?

Vraag hier de handleiding aan

Onderzoek in de regio

We doen veel onderzoek onder leraren, cultuurbemiddelaars en cultuuraanbieders in de regio. Zo proberen we de behoeftes van iedereen goed in kaart te brengen om zo (hopelijk) vraag en aanbod nog beter bij elkaar te kunnen brengen. De onderzoeksresultaten delen we natuurlijk met je!

Bekijk hier onze meest recente onderzoeksresultaten

Heb jij ondersteuning nodig bij het vormgeven van jouw educatieve programma als filmhuis, filmtheater, bioscoop of (film)festival?

Neem contact op met Merel via merel@filmhubmidden.nl
Volg ons op