Filmuurtje met Niels | Gevoelige onderwerpen bespreken via film (vo leraren) | Online

Meld je aan!
In dit online filmuurtje krijg jij tips over het nabespreken van film met jouw leerlingen. Hoe ga je om met films over gevoelige of moeilijke onderwerpen? Hoe begeleid je het gesprek? Niels weet er alles over!
Datum
Locatie Online
Categorie
Bijeenkomst
Bestemd voor
Leraren

In onze online filmuurtjes krijg jij in één uurtje allerlei praktische tips waarmee jij direct aan de slag kunt in jouw les. In deze sessie helpen we je op weg met het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen aan de hand van film. Hoe zorg je dat leerlingen op een goede, inhoudelijke en respectvolle manier met elkaar van gedachten kunnen wisselen over gevoelige thema's? Niels geeft je concrete tips en gesprekstechnieken waarmee je direct aan de slag kunt.

Niels Hexspoor is filosofiedocent op het Corderius College én Filmleraar van het Jaar van regio Midden. In zijn filosofielessen gaat Niels met zijn leerlingen het gesprek aan over de betekenis van het leven, alcoholmisbruik onder jongeren, racisme, vluchtelingen en gender en seksualiteit. Film kan het makkelijker maken om gevoelige onderwerpen te bespreken, doordat je leerlingen met een andere blik en extra afstand naar het onderwerp kan laten kijken. Maar hoe begeleid je dat gesprek zo dat je leerlingen op een veilige en respectvolle manier van gedachten kunnen wisselen?

Dit filmuurtje biedt handvatten om gesprekken met leerlingen te voeren over lastige onderwerpen door een aantal gesprekstechnieken te bespreken. We gaan vervolgens aan de slag met hoe je film kunt gebruiken om deze gesprekken te voeren en we brengen de besproken gesprekstechnieken in de praktijk.

De bijeenkomst is online en gratis bij te wonen. Hij zal vooral interessant zijn voor mentoren en leraren mens, maatschappij en filosofie, maar ook leraren uit andere vakgebieden zijn natuurlijk welkom!

Schrijf je hier in

Wie is Niels?

Niels is een gepassioneerde filosofiedocent op het Corderius College in Amersfoort die zielsveel van film houdt. Hij gebruikt films om met zijn leerlingen na te denken over filosofische vragen die in films gesteld worden, waarin ook de vormgevingselementen van een film aan bod komen. Vorm en inhoud staan volgen hem nooit los van elkaar. Én Niels is Filmleraar van 2022 uit regio Midden!

Lees meer over Niels
Deel evenement op
Volg ons op