Niels Hexspoor is Filmleraar van het Jaar 2022 uit regio Midden

Leestijd ca. 5 minuten

Maren

Filmhub Midden

De filmleraar van het jaar 2022 uit regio Midden is bekend! En het is Niels Hexspoor, docent filosofie op het Corderius College in Amersfoort. We stellen je maar al te graag aan hem voor.

Niels is een gepassioneerde filosofiedocent op het Corderius College in Amersfoort die zielsveel van film houdt. Hij gebruikt films om met zijn leerlingen na te denken over filosofische vragen die in films gesteld worden, waarin ook de vormgevingselementen van een film aan bod komen. Vorm en inhoud staan volgen hem nooit los van elkaar. Niels sluit aan bij de belevingswereld van zijn leerlingen, maar durft ze ook uit te dagen met gewaagde thema’s en obscure films. Van Hollywood blockbusters zoals Fight Club tot Thaise arthouse films zoals Cemetery of Splendour: Niels laat leerlingen kennismaken met andere werelden!

Niels schreef eerder een interessant artikel over het gebruik van de film Druk in zijn filosofielessen voor het tijdschrift Van Twaalf Tot Achttien.

Lees 'm hier!

Over Filmleraar van het Jaar 2022
Filmeducatie heeft nog geen vaste plek in het onderwijs. Om die reden spelen creatieve leraren, die leerlingen op weg helpen in het medialandschap, een belangrijke rol. Zij zijn de ambassadeurs van het onderwijs van de toekomst. De verkiezing van Filmleraar van het Jaar zet de spotlights op hen! Ook dit jaar vindt er weer een landelijke én een regionale verkiezing plaats. Netwerk Filmeducatie zoekt met de zes regionale Filmhubs naar filmleraren (po/vo/mbo) die meer doen met film en kinderen betekenis leren geven aan de beelden die hen dagelijks omringen.

De regionale winnaars zijn inmiddels bekend! Na de zomer zal de vakjury een les van ze bezoeken, zullen zij zich presenteren aan jury en publiek en kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriet. Woensdag 16 november vindt de uitreiking plaats tijdens IDFA. Lees hier meer over de zoektocht naar de Filmleraar van het Jaar.

De zes regionale jury's hebben hun winnaar gekozen, zeven toppers! Allemaal zetten ze film op geheel eigen wijze in in hun les en maken ze kans op de titel Filmleraar van het Jaar 2022.

Ontmoet alle winnaars!
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op