Marmotten

Vier jodelende marmotten zoeken een winterslaapplekje, maar bij steenbok Dennis zijn ze niet welkom. Korte animatie voor het primair onderwijs met een onverwachts einde.

Het is winter en de vier jodelende marmotten zoeken een schuilplaats voor de komende vijf maanden. Dennis heeft genoeg ruimte en een grote voorraad eten, maar dit wil hij liever niet delen met anderen. De vier marmotten doen er alles aan om binnen te blijven en Dennis doet alles om ze kwijt te raken. Tot er een zesde personage om de hoek komt kijken...

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Cinekid heeft een bijbehorende les gemaakt voor groep 1 t/m 4 van het primair onderwijs. De les is speciaal samengesteld om het thema winter in de klas te bespreken door middel van film. De les leert leerlingen vertellen wat ze zien en horen in de film, en tevens welke personages aan bod komen.

Er is ook een bredere les toegevoegd speciaal gemaakt voor groep 3 en 4. In deze les: Wonderlijke Werelden, bekijken de leerlingen de korte film en hebben de leerlingen het gezamenlijk over de verschillende personages in de film. Daarnaast horen de films Kiki de veer, Paraplu’s, Een lekker modderbad en De grote overstroming ook bij deze filmles. Tot slot gaan de leerlingen zelf een verhaal verzinnen.

Benjamin Botella Frankrijk 2020, 7 min

Thema Natuur / dieren
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op