Een Lekker Modderbad

Stop-motion over vier koeien die zich vervelen tijdens het slechte weer. Het varkentje Charlie laat zien dat de regen en modder ook heel leuk kan zijn en gaat samen met de koeien spelen.

De vier jonge koeien zitten te mopperen en vervelen zich onder een afdakje aangezien het regent en ze niet hun jurken vies willen maken. Maar dan komt varkentje Charlie voorbij, hij doet niets liever dan dansen, rollen, en spelen in de regen en modder. Het lukt hem om de koeien over te halen en samen maken ze er een gezellige modderige middag van.

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina. Cinekid heeft een bijbehorende les gemaakt voor groep 3 en 4 van het primair onderwijs. In de les Wonderlijke Werelden bekijken de leerlingen de korte film en hebben de leerlingen het gezamenlijk over de filmtechniek stop-motion. Daarnaast horen de films Kiki de veer, De marmotten, Paraplu's en De grote overstroming ook bij deze filmles. Tot slot gaan de leerlingen zelf een verhaal verzinnen.

  • Alle leeftijden

Emmanuelle Gorgiard Frankrijk 2020, 9 min

Thema Identiteit, Vriendschap
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op