Paraplu's

Kan de zesjarige Kyna haar angst voor regen overwinnen en haar hond redden? Korte animatie over angst en familie, geschikt voor de onderbouw van het primair onderwijs.

In een land waar het altijd regent, komen baby's in een mandje aan een paraplu uit de lucht. Kyna had een paraplu met een gat waardoor ze nat werd en bang is gebleven voor de regen. Ze schuilt altijd op de veilige plek onder de baard van haar vader. Als haar hondje Nana plots verdwijnt zal ze haar angsten moeten overwinnen om haar hondje terug te vinden.

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Cinekid heeft een bijbehorende les gemaakt voor groep 3 en 4 van het primair onderwijs. In de les Wonderlijke Werelden bekijken de leerlingen de korte film en hebben de leerlingen het gezamenlijk over gevoelens. Daarnaast horen de films Kiki de veer, De marmotten, Een lekker modderbad en De grote overstroming ook bij deze filmles. Tot slot gaan de leerlingen zelf een verhaal verzinnen.

José Prats, Álvaro Robles Spanje 2020, 12 min

Thema Familie, Liefde
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op