Terugblik Beeldbekwaam in het Onderwijs 2021

Leestijd ca. 3 minuten

Padmini

We blikken terug op een fantastische eerste editie van Beeldbekwaam in het onderwijs: hét seminar over film- en beeldeducatie voor lerarenopleiders. Met wervende keynotes van Hans Aarsman en Sosha Duysker en vijftien verdiepende workshops verkenden deelnemers deze dag de breedte van filmeducatie: van Nederlands tot Aardrijkskunde.

Er komt een tweede editie aan!

Dit smaakt naar meer. En dat vonden wij niet alleen! 94% van de deelnemers gaf aan het seminar zeker aan te raden aan een collega. We bereiden ons dus alvast voor op de tweede editie van Beeldbekwaam in het onderwijs, die dankzij de evaluaties van de deelnemers natuurlijk beter wordt, met een andere inhoud, sprekers en workshops. Wil je er de volgende keer (weer) bij zijn? Zet woensdag 2 november 2022 alvast in je agenda. Hieronder een korte terugblik van de eerste editie.

Foto's: Jordi Wallenburg

" Hans Aarsmans vond ik echt geweldig! Goede presentatie en inspirerende flow van beeld en verhaal, inhoudelijk maar ook visueel boeiend. Ik krijg zin om op onderzoek te gaan."

deelnemer

" Belang van goed leren kijken en het verwoorden is me duidelijk geworden na deze dag. "

deelnemer

" De verschillende invalshoeken vanuit de workshops zette me weer op scherp. Wat doe ik al en waar kan ik uitbreiden/verbeteren op het gebied van film?"

deelnemer

" Veel praktische tips die direct toepasbaar zijn in het werkveld. Veel workshops waarin het over bewustwording van de kracht van bewegend beeld gaat. Hopelijk volgend jaar wel meer aandacht voor po."

deelnemer

" Ik ben me vooral bewust geworden van de raakvlakken met o.a. literatuurdidactiek. Ik zou ook duidelijk de link zoeken met andere bestaande kennis over analyse van culturele onderwerpen."

deelnemer

" Zowel theoretische als praktische toelichting, erg divers en interactief."

deelnemer

" Heb nu al wel ideeën opgedaan om mee aan de slag te gaan. Of ik weer deelneem, hangt af of ik tegen die tijd vragen heb die misschien beantwoord kunnen worden door het programma volgend jaar."

deelnemer
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op