Kikkerdril is Schoolfilm van de Maand mei met gratis les

Leestijd ca. 2 minuten

Uitgelicht in de maand mei: Kikkerdril. Met deze vrolijke, avontuurlijke film vier je de lente in de klas. Film en les staan klaar voor gratis gebruik, geschikt voor groep 3 en 4 van het po.

Filmmaker Simone van Dusseldorp filmde Kikkerdril vanuit het perspectief van de zesjarige Max. In zijn onschuldige wereld wordt een onaangekondigde en onverwachte reis door de natuur een feest in plaats van een eng avontuur met bezorgde ouders!

Over Kikkerdril (75 min)

De zesjarige Max loopt weg omdat hij kikkerdril moet vinden voor zijn broer. Als hij geen kikkerdril vindt is hij bang dat zijn broer, die is geopereerd, nooit meer kan praten. Onderweg ontmoet Max het meisje Jesse. Samen beleven ze een spannende en muzikale zoektocht. Langs weilanden, boerderijen, landweggentjes en het bos. Zal het Max en Jesse lukken om kikkerdril te vinden en zijn grote broer Jannes te helpen?

Bekijk de film

Over de les

Met deze les bereid je je leerlingen voor op het kijken van de film en reflecteer je er samen met de klas op. Ze leren wat kikkerdril is, ontmoeten de filmmaker en dansen als kikkers op de vrolijke muziek uit de film! Deze les inclusief film duurt in totaal 90 minuten en is gericht op leerlingen van groep 3 en 4 van het primair onderwijs.

Aan de slag met de les

Regisseur Simone van Dusseldorp

"Ik wilde een film maken waar je heel vrolijk van wordt"

Bekijk Simone's videoboodschap uit de nieuwe gratis les:

Over Schoolfilm van de Maand

Elke maand presenteren we een nieuwe Schoolfilm van de Maand, afwisselend voor po en vo. Altijd met een nieuwe gratis les en een link naar de film om meteen met je klas te kijken. Dit project komt voort uit Film In de Klas, het gezamenlijk initiatief van het Nederlands Film Festival, Schooltv, NPO Start en wij van Netwerk Filmeducatie. Film in de Klas werd gelanceerd om scholieren met Nederlandse film in aanraking te brengen en hen bewust te leren kijken naar de groeiende en invloedrijke beeldcultuur.

Bekijk het gratis aanbod

Iedere maand als eerste het laatste nieuws rondom filmeducatie ontvangen?

Schrijf je in voor onze onderwijsnieuwsbrief!

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op