Finalisten

Berrie de Zeeuw | Regio Zuid

Berrie is docent Frans op het Pius X-College in Bladel en is ambassadeur voor de Franse taal en ook Franse cinema. Als je Berrie als docent hebt dan bekijk je geen stoffige Franse films maar een populaire Netflix-serie. Berrie zet film heel bewust in tijdens zijn eigen lessen, laat leerlingen zelf films maken en stelt zijn lesmateriaal beschikbaar voor grote groepen leerlingen en docenten in heel Nederland.

Ontmoet Berrie

Caroline de Nerée | Regio Zuid-Holland

Caroline is docent Beeldende Vorming op het Gymnasium Novum in Voorburg. Ze geeft betekenis aan filmgeschiedenis en actuele thema’s en weet kunstdisciplines te verbinden. Neem de digitale les over de opera Carmen. Aan de hand van een eigen stopmotion film reflecteren leerlingen op concepten als verleiding en gevangenschap en verwoorden zij wat dit voor hen betekent.

Ontmoet Caroline

Elroy Gramsbergen | Regio Noord

Elroy is docent Media en Film op het Leon van Gelder in Groningen en is een bevlogen filmleraar. Hij geeft al jaren film en filmeducatie. Bijzonder is dat Elroy ook al jaren samen met zijn leerlingen een serie maakt (Hest al heurd) voor de lokale televisiezender OOG TV. Elroy stimuleert de leerlingen alles zelf te doen; van research tot filmen tot montage en speelt hierbij de rol van coach.

Ontmoet Elroy
Volg ons op