Berrie de Zeeuw | Regio Zuid

Berrie de Zeeuw is leraar Frans aan het Pius X-College in Bladel en is in juli verkozen tot Filmleraar van het Jaar voor de regio Zuid. Nu dingt Berrie als finalist mee voor de gewilde landelijke titel Filmleraar van het Jaar 2021. Is Berrie voor jou de beoogde winnaar? Wacht niet langer en breng je stem uit!

Uit het juryrapport

De jury is zeer te spreken over de manier waarop docent Berrie de Zeeuw de lesstof probeert te verlevendigen voor zijn leerlingen. Dit doet hij door film en populaire series te verweven met de lesstof. Berrie heeft een duidelijk doel met film: namelijk zo dicht mogelijk bij zijn leerling komen te staan.

Meer over Berrie

Berrie is docent Frans op het Pius X-College in Bladel en is ambassadeur voor de Franse taal en ook Franse cinema. Als je Berrie als docent hebt dan bekijk je geen stoffige Franse films maar een populaire Netflix-serie. Berrie zet film heel bewust in tijdens zijn eigen lessen, laat leerlingen zelf films maken en stelt zijn lesmateriaal beschikbaar voor grote groepen leerlingen en docenten in heel Nederland. Zijn leerlingen maken op verschillende manieren kennis met beeld, zoals via film, muziek en series en altijd via gevarieerde werkvormen. Ook zorgt Berrie ervoor dat er elk jaar een Franse film tijdens de Dag van de Franse taal gedraaid wordt in bioscopen door heel Nederland. Hij omarmt de Franse cinema en versterkt de lesinhoud door middel van film.

Bekendmaking

Dé Filmleraar van het Jaar 2021 wordt op woensdag 24 november bekendgemaakt, tijdens het filmeducatieprogramma op het International Documentary Filmfestival Amsterdam. Stemmen kan tot 15 november.

Wordt Berrie Filmleraar van het Jaar 2021?

Volg ons op