Caroline de Nerée

Uit het juryrapport

De jury is lovend over de flexibiliteit en creativiteit waarmee Caroline de Nerée, onder andere werkzaam als docent Beeldende Vorming op Gymnasium Novum in Voorburg, haar lessen ontwikkelt. Daarbij verbindt ze makkelijk verschillende vakken aan elkaar en zorgt ze voor leuke projecten. Ze weet haar leerlingen te motiveren door dichtbij hun belevingswereld te blijven en hier opdrachten aan te koppelen.

Meer over Caroline

Caroline is docent Beeldende Vorming op het Gymnasium Novum in Voorburg. Ze geeft betekenis aan filmgeschiedenis en actuele thema’s en weet zo verschillende kunstdisciplines te verbinden. De ervaringen van leerlingen vormen hier altijd het uitgangspunt. Neem de digitale les over de opera Carmen. Aan de hand van een eigen stopmotion film reflecteren leerlingen op concepten als verleiding en gevangenschap en verwoorden zij wat dit voor hen betekent. Haar lessen zijn prikkelend, inspirerend en uitdagend.

Bekendmaking

Dé Filmleraar van het Jaar 2021 wordt op woensdag 24 november bekendgemaakt, tijdens het filmeducatieprogramma op het International Documentary Filmfestival Amsterdam. Stemmen kan tot 15 november.

Volg ons op