Elroy Gramsbergen

Uit het juryrapport

De jury is onder de indruk van de constructieve wijze waarop Elroy Gramsbergen zijn leerlingen in filmeducatie onderwijst. Daarbij zijn de leerlingen van Elroy enthousiast over de wijze waarop Elroy lesgeeft; hij laat het ontwikkelingsproces volledig bij de leerling en probeert enkel bij te sturen wanneer hier vraag naar is.

Meer over Elroy

Elroy is docent Media en Film op het Leon van Gelder in Groningen en is een bevlogen filmleraar. Hij geeft al jaren film en filmeducatie. Bijzonder is dat Elroy ook al jaren samen met zijn leerlingen een serie maakt (Hest al heurd) voor de lokale televisiezender OOG TV. Elroy stimuleert de leerlingen alles zelf te doen; van research tot filmen tot montage en speelt hierbij de rol van coach. De jury was erg onder de indruk van de constructieve wijze waarop Elroy zijn leerlingen in filmeducatie onderwijst. Hij laat het ontwikkelingsproces volledig bij de leerling en probeert enkel bij te sturen wanneer hier vraag naar is.

Bekendmaking

Dé Filmleraar van het Jaar 2021 wordt op woensdag 24 november bekendgemaakt, tijdens het filmeducatieprogramma op het International Documentary Filmfestival Amsterdam. Stemmen kan tot 15 november.

Volg ons op