Paarse Vrijdag 2023 | Heel Nederland

Bekijk filmselectie
Door mee te doen, laat je zien dat iedereen bij jou op school zichzelf kan zijn en niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is, of op wie die verliefd is.
Datum
Locatie Nederland
Categorie
Festival
Bestemd voor
Leraren Leerlingen

Jezelf zijn is een feestje, en een feestje moet je vieren! Daarom kleuren op Paarse Vrijdag (8 december) alle scholen paars. Doet jouw school ook mee?

Filmtip!

Coming In (voor vo/mbo, vanaf klas 2) is speciaal voor Paarse Vrijdag geselecteerd als Schoolfilm van de Maand december, gratis te zien met nieuw (gratis) lesmateriaal. In die (interactieve) les gaan Jay en Whitney, twee Paarse Vrijdag rolmodellen, het gesprek aan met elkaar en de klas over de docu en hun eigen coming-out. Naar film & les!

Jezelf kunnen zijn is een feestje, alleen niet altijd de realiteit. Door als school of als klas mee te doen aan Paarse Vrijdag, laat je zien dat iedereen bij jou op school zichzelf kan zijn en niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is of op wie die verliefd wordt.

Gebruik Paarse Vrijdag op 8 december om een passende film over seksuele oriëntatie / diversiteit te kiezen en met je klas te bespreken. We selecteerden 16 films: kort, lang, de meeste gratis te zien, met óók gratis lesmateriaal. Voor zowel vo als po en mbo!

Breng gender- en seksuele diversiteit in beeld met film op Paarse Vrijdag

Naar onze filmselectie

Doe mee!

Paarse Vrijdag is dé grote actiedag van Gender & Sexuality Alliance. Door als school of klas mee te doen, laat je zien dat iedereen bij jou op school zichzelf kan zijn en niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is, of op wie die verliefd is. Dit jaar is Paarse Vrijdag op 8 december 2023. Doe je mee?

Deel evenement op
Volg ons op