International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) | Amsterdam

Klik hier voor het educatie-aanbod
Met filmtips van Marije Veenstra, hoofd educatie IDFA
Datum
Locatie Amsterdam
Categorie
Festival
Bestemd voor
Iedereen

Bij IDFA gaan de nieuwste en beste documentaires in première. Veel films op het programma zullen geschikt blijken voor filmeducatie. Marije Veenstra, hoofd educatie IDFA, licht zulke films uit voor netwerkleden.

Aanbieder

IDFA

Filmprogramma

Apolonia, Apolonia

Apolonia, Apolonia portretteert de kunstenaar als jonge vrouw. Apolonia is getalenteerd, maar is dat genoeg om door te breken in de kunstwereld? Een indrukwekkende film die dertien jaar bestrijkt uit een allesbehalve doorsnee leven.

Journey Through Our World

Reis door onze wereld (Journey Through Our World) laat het eerste coronajaar door de ogen van documentaire-veteranen Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster zien, die liefdevol de camera richten op hun gekrompen wereld. Hun kalme verslag vangt het wonderlijke van deze unieke historische periode.

Paradise

Een hittegolf in Siberië leidt tot enorme bosbranden. Dorpsbewoners slaan de handen ineen om het vuur te bedwingen, door hen De Draak genoemd. Paradise is een visueel sterke film over het inferno dat klimaatverandering kan veroorzaken.

Deelnemende Filmtheaters

Meer films ontdekken die interessant zijn voor jongeren? Check het programma van IDFA Junior en IDFA Competition for Youth Documentary voor films die extra interessant zijn voor een jong publiek. En natuurlijk biedt IDFA, het grootste documentairefilmfestival van de wereld, een uitgebreid onderwijsprogramma.

Deel evenement op
Volg ons op