Partner in Beeld: Nederlands Film Festival

Leestijd ca. 10 minuten

Maren

Filmhub Midden

Filmhub Midden is trots om samen te mogen werken met ijzersterke kernpartners. Deze stellen we dan ook vol trots aan jullie voor! Met vandaag in de spotlight: Nederlands Film Festival

Jaarlijks, aan het begin van het najaar, vindt het Nederlands Film Festival (NFF) plaats. Anderhalve week kun je dan in Utrecht de nieuwste speelfilms, documentaires, animaties, korte films, televisiedrama’s, games-, interactieve projecten zien. Maar het NFF doet méér dan dat. Wat precies? Daarover vertelt Silvia van der Heiden, algemeen directeur, meer!

Waar kunnen leraren bij jullie voor terecht?

"Dagelijks komen we in aanraking met een stortvloed aan beelden, via telefoon, tablet of laptop. Om deze beelden beter te kunnen duiden, kritisch te leren kijken of om zelfs je eigen verhalen te leren vertellen, biedt Het Nederlands Film Festival (NFF) een uitgebreid educatieprogramma. Voor primair, voorgezet onderwijs, MBO en HBO/WO studenten presenteren we een rijk aanbod aan films, lessen en workshops. Als directeur van het NFF hoop ik van harte dat leerlingen die naar het NFF komen iets spannends beleven, vermaakt worden en tegelijkertijd een nieuwe blik ontwikkelen."

Wat kunnen we aankomende tijd van jullie verwachten?

"Met het NFF Educatieprogramma van 2021 wordt het organiseren van een NFF-bioscoopvertoning in jouw klas kinderspel met weinig tot geen voorbereidingstijd. Alles wat je nodig hebt is internet en een scherm. Of je kiest voor een workshop Junior Gouden Kalveren Gala of Social Media Stories waarin de filmskills van jouw leerlingen voorop staan. Het NFF Educatieprogramma vindt plaats tussen 25 september t/m 15 oktober. Meer informatie en inschrijven doe je hier.

Wat is voor jullie de toegevoegde waarde van partner zijn van de Hub?

"De culturele sector heeft een groot educatief aanbod voor leraren en scholen. Filmhub Midden zorgt ervoor dat het filmeducatie aanbod in de regio midden Nederland, gestroomlijnd naar scholen toe wordt gebracht waardoor er minder ruis ontstaat. Zo ontstaat er overzicht en hebben scholen een gemakkelijk aanspreekpunt om hen te helpen met alle wensen. Het NFF gelooft dat de Filmhub Midden een cruciale bemiddelingsrol draagt voor zowel cultuuraanbieders als scholen."

Welke film moet iedere leerling wat jullie betreft gezien hebben?

"'Minoes' vanwege zijn vaart, de acteurs (incl. fantastische stemacteurs), het production design, het camerawerk en zoveel meer. Een onverfilmbaar boek dat verfilmbaar bleek in handen van Vincent Bal, Tamara en Burny Bos. Een boek dat 50 jaar oud is, een film die de 20 jaar aantikt en nog steeds van deze tijd is."

Benieuwd geworden naar het educatieprogramma van het Nederlands Filmfestival? Neem contact met ze op via educatie@filmfestival.nl.

En neem een kijkje op hun website!
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op