Caroline de Nerée finalist Filmleraar van het Jaar 2021!

Leestijd ca. 3 minuten

Zuid-Holland

Filmhub Zuid-Holland

Haagse docent Caroline de Nerée - bekend van de workshop Veel op je (digi)bord! - is gisteren door de vakjury gekozen als finalist voor de landelijke verkiezing Filmleraar van het Jaar 2021! Het nieuws werd bekend tijdens het programma Focus op film in de Nationale Onderwijsweek. Samen met Berry de Zeeuw en Elroy Gramsbergen strijdt zij nu om de landelijke titel en daarvoor heeft zij stemmen nodig! Tot 15 november kan iedereen stemmen op Caroline via www.filmeducatie.nl/finalisten.

“De keuze was ongelooflijk ingewikkeld, maar het is geweldig om te zien met welke creatieve bevlogenheid alle genomineerde filmleraren hun eigen invulling geven aan filmeducatie” - Bart Valkenier jurylid en Filmleraar van het Jaar 2020.

Uit het juryrapport

De jury is lovend over de flexibiliteit en creativiteit waarmee Caroline de Nerée, onder andere werkzaam als docent Beeldende Vorming op Gymnasium Novum in Voorburg, haar lessen ontwikkelt. Daarbij verbindt ze makkelijk verschillende vakken aan elkaar en zorgt ze voor leuke projecten. Ze weet haar leerlingen te motiveren door dichtbij hun belevingswereld te blijven en hier opdrachten aan te koppelen.

Tot 15 november kan iedereen stemmen op Caroline via onderstaande link!

Stemmen

Prijsuitreiking

Dé Filmleraar van het Jaar 2021 wordt op woensdag 24 november bekendgemaakt, tijdens het filmeducatieprogramma op het International Documentary Filmfestival Amsterdam. De winnaar van de verkiezing is gedurende één schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, mag een jaar lang gratis naar de film én met de klas naar een filmfestival of theater naar keuze. Ook neemt de winnaar plaats in de jury van de volgende verkiezing.

Vakjury 2021

De vakjury bezoekt de komende weken lessen van de drie finalisten. Samen met de stem van het publiek roept de jury 24 november de winnaar uit. De jury bestaat uit Filmleraar van het Jaar 2020 Bart Valkenier, regisseur van onder andere de serie Klassen Sarah Sylbing, onderzoeker kunst -en cultuureducatie Emiel Copini en de winnaars van de profielwerkstukwedstrijd Documaken, scholieren Lente IJsendijk en Malou de Kruijk.

Aandacht voor filmeducatie

In het hele land zijn steeds meer leraren betekenisvol bezig met lesgeven aan de hand van film. Hiermee helpen ze leerlingen beeld beter te duiden en begrijpen. Om meer aandacht te vragen voor filmeducatie en zo andere leraren te inspireren om film bewust te integreren in het lesprogramma, wordt voor de 4e keer de verkiezing Filmleraar van het Jaar georganiseerd. Het is een jaarlijks terugkerende campagne van Netwerk Filmeducatie naar idee van het Eye Filmmuseum en Nederlands Film Festival. Met dank aan: International Documentary Film Festival Amsterdam, de Nationale Onderwijsweek en Cineville.

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op