Dorien Nannes en Maud Jacobs uitgeroepen tot filmleraar van het jaar 2022

Leestijd ca. minuten

Maaike

Filmhub Noord-Holland

Het leerkrachtenduo Maud Jacobs en Dorien Nannes, juffen uit de onderbouw van de Amsterdamse basisschool Laterna Magica is gisteren tijdens de IDFA-Docentendag in Eye Filmmuseum uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar 2022.

Dorien en Maud weten met hun lessen jonge kinderen op bijzondere wijze de basisprincipes van film te leren begrijpen en hanteren. De vakjury van film- en onderwijsprofessionals vindt hen de meest aansprekende filmdocenten van Nederland. Dorien Nannes en Maud Jacobs zijn de enige genomineerden uit het primair onderwijs. Het is de vijfde editie van Filmleraar van het Jaar die door Netwerk Filmeducatie is georganiseerd, nu voor het tweede jaar in samenwerking met International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) in Eye Filmmuseum.

Natuurlijk zijn wij super trots op Maud en Dorien! Wil jij je laten inspireren door dit topduo en van hen leren hoe je met (jonge) kinderen aan de slag kan met film? Dat kan. Op verzoek geven zij workshops in de regio Noord-Holland. Heb je interesse? Laat het weten aan Michiel Vaanhold.

Ontmoet de winnaars

"Kinderen zelf mooie filmpjes laten maken, leert zoveel op."

Lees meer >

Maak kennis met Dorien en Maud

Filmleraar van het jaar - de campagne

Filmleraar van van het Jaar is een jaarlijks terugkerende verkiezing waarmee Netwerk Filmeducatie en de regionale filmhubs meer aandacht vragen voor filmeducatie.

Meer weten over deze campagne?

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op