Filmeducatie in Beeld: Film maken op so De Bongerd

Leestijd ca. 5 minuten

Maren

Filmhub Midden

Wat doen scholen in regio Midden eigenlijk al aan filmeducatie? In de serie "Filmeducatie in Beeld" laten wij inspirerende voorbeelden zien, waarbij leraren en leerlingen je vertellen over hun ervaringen met filmeducatie en wat ze er van leren. Dit project maakt onderdeel uit van de pilot "speciaal onderwijs" van Filmhub Midden, waarin we in samenwerking met drie so scholen (sbo de Bongerd in Almere, vso de Lasenberg in Soest, vso STIP in Utrecht) en diverse aanbieders de kansen en mogelijkheden in het speciaal onderwijs onderzoeken door het uitvoeren van filmeducatieve projecten.

Vandaag zijn we op bezoek bij so De Bongerd in Almere. Op deze school zitten leerlingen die een ondersteuningsbehoefte hebben op het gebied van gedrag en psychiatrie. Met hen maakte Andor Driessen een spannende film...

Deze proeftuin maakt onderdeel uit van de pilot so van Filmhub Midden.
Filmhub Midden streeft ernaar om filmeducatie in de regio Midden beschikbaar te maken voor iedereen. Uit de inventarisatie van het filmeducatieve aanbod in de regio is gebleken dat er nauwelijks tot geen aanbod beschikbaar is voor het speciaal onderwijs. We willen hierin graag een aanjaagfunctie vervullen en samen met het onderwijs en aanbieders onderzoeken wat er nodig is om filmeducatie op een kwalitatieve en duurzame wijze aan te bieden voor het so. In samenwerking met drie so scholen (sbo de Bongerd in Almere, vso de Lasenberg in Soest, vso STIP in Utrecht) en diverse aanbieders onderzoeken we in twee schooljaren (2021-2023) de kansen en mogelijkheden in het speciaal onderwijs door het uitvoeren van filmeducatieve projecten.

Meer inspirerende voorbeelden?

In de reeks Filmeducatie in Beeld laten we voorbeelden zien van hoe filmeducatie eruit kan zien. Laat je inspireren!

Meer Filmeducatie in Beeld
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op