Filmfeest Drenthe

Inzendformulier
Voor primair onderwijs in Drenthe
Datum
Locatie DNK
Categorie
Filmfeest
Bestemd voor
Leerlingen Leraren

Maken jouw leerlingen film op school? Geef ze dan de kans om hun korte film (max 10 minuten) terug te zien op het grote doek, in een échte bioscoop! Filmhub Noord organiseert elk jaar een Filmfeest voor bovenbouwleerlingen van basisscholen in Drenthe. Dit jaar is het Filmfeest op 5 juni 2024 in DNK.

Sfeerimpressie Filmfeest Drenthe 2023

Rode loper, paparazzi en popcorn

Wat is er nou mooier dan de film waar je zelf zo hard aan hebt gewerkt, terugzien in de bioscoop? En natuurlijk wordt de rode loper uitgerold voor deze feestelijke première.

Doe je mee?

Dan is dit wat je weten moet…

  • Inzenden voor Filmfeest Drenthe kan tot 1 mei.

  • De film duurt maximaal 10 minuten.

  • Je stuurt de film in met een link naar YouTube of Vimeo (via het aanmeldformulier voor jouw provincie).

  • De film is gemaakt door leerlingen in groep 6, 7 of 8 van een school in de provincie Drenthe en in hetzelfde schooljaar als waarin het Filmfeest plaatsvindt.

En ...

  • Eén of meer leraren van de deelnemende school gaan mee als begeleider van de leerlingen op het Filmfeest.

  • Er is een maximum aantal leerlingen en begeleiders per inzending. Dit maximumaantal communiceren we tijdig (en is afhankelijk van het aantal inzendingen en de capaciteit van de zaal).

  • Tijdens het Filmfeest worden foto's en filmbeelden gemaakt. Als je niet wilt dat deze beelden worden gepubliceerd, geef dat dan aan bij de organisatie.

onze tip

Een professionele filmdocent mag de leerlingen helpen bij het maken van hun film. Op onze kaart staan tientallen professionele filmmakers en workshopdocenten in Drenthe die filmlessen geven.

Aanmelden voor het Filmfeest in Drenthe?

Leuk! Hier is de link naar het aanmeldformulier. Hierin zet je ook de links naar jullie film(s) op YouTube of Vimeo. Inzenden kan tot 1 mei 2024. Foto: Knelis

Naar het inzendformulier

Leen een Film-maak-set

Hierin vind je iPads met daarop bewerkingsprogramma's om jullie film te maken.

Lenen maar!

Deel evenement op

Misschien vind je dit ook leuk

Volg ons op