Filmfeest

Gaan jouw leerlingen uit groep 6, 7 of 8 de komende maanden aan de slag met film? Geef ze dan de ultieme kans om te shinen! Doe mee aan de Filmwedstrijd, kom naar het provinciale Filmfeest en ding mee naar een plekje op de rode loper van het regionale Filmgala.

Meld je aan

Filmwedstrijd

Filmhub Noord schrijft een Filmwedstrijd uit waar alle bovenbouwleerlingen uit Groningen, Friesland en Drenthe aan mee kunnen doen. Maak (al dan niet begeleid door een professionele filmdocent) een filmpje van maximaal 10 minuten en stuur deze in.

Filmfeest

De makers van de beste filmpjes mogen naar het Filmfeest in de eigen provincie. Tijdens de Filmfeesten vieren we film, de makers én de kijkers, en maken we bekend welke leerlingen als provinciale winnaars naar het regionale Filmgala mogen. Houd de volgende dagen vast vrij voor het Filmfeest in jouw provincie:

Drenthe: Donderdag 9 maart 2023

Friesland: Woensdag 24 mei 2023

Groningen: Donderdag 1 juni 2023

Filmgala

Tijdens het Filmgala in Assen rollen we de rode loper uit, zetten we de leerlingen en hun talent in de schijnwerpers en berichten we welke leerlingen met de hoofdprijs naar huis gaan. Wat die hoofdprijs is? Filmlessen voor de hele klas!

Datum Filmgala: woensdag 14 juni

Tijd: 10.30 uur inloop, start 11.00 uur

Doe je mee?

Dan is dit wat je weten moet…

Neem deel aan de Filmwedstrijd en het Filmfeest in de provincie van de school.

Inzenden voor de Filmwedstrijd kan vanaf nu!

Inzenden kan tot exact 1 maand voor het Filmfeest in jouw provincie. Vlak na de zomer vind je hier de data waarop de Filmfeesten in de verschillende provincies plaatsvinden.

o voor Drenthe is de deadline donderdag 9 februari 2023

o voor Friesland is de deadline maandag 24 april 2023

o voor Groningen is de deadline: maandag 1 mei 2023

De film duurt maximaal 10 minuten en wordt als link naar YouTube of Vimeo ingezonden via het formulier onder de aanmeldknop.

De film is gemaakt door leerlingen in groep 6, 7 of 8 en in hetzelfde schooljaar als waarin het Filmfeest plaatsvindt.

Ook niet onbelangrijk....

Tijdens de Filmfeesten wordt slechts een selectie van de inzendingen getoond.

Voor het Filmfeest en het Filmgala hanteren we een maximumaantal leerlingen en begeleiders die per inzending mee mogen. Dit maximumaantal bepalen en communiceren we later en is afhankelijk van het aantal inzendingen en de capaciteit van de zaal.

Leerkrachten van deelnemende scholen moeten bereid zijn de leerlingen te begeleiden op het Filmfeest en het Filmgala.

Tijdens het Filmfeest en het Filmgala worden foto's en filmbeelden gemaakt. Als je niet wilt dat deze beelden worden gepubliceerd, geef dat dan zelf aan.

Kijk hier de aftermovie van het Filmgala 2022!

Enthousiast geworden? Meld je via onderstaande link aan voor het Filmfeest!

meld je aan!
Volg ons op