Filmfeesten Drenthe, Friesland en Groningen

Gaan jouw leerlingen in groep 6, 7 of 8 aan de slag met film? Geef ze de kans hun eigen film op het grote doek te zien!

Filmhub Noord organiseert elk jaar een Filmfeest voor bovenbouwleerlingen van basisscholen in Drenthe, Friesland en Groningen. Wat je moet doen? Laat jouw leerlingen een film van maximaal 10 minuten maken. We hebben Film-maak-sets die je daarvoor kunt lenen en je kunt de hulp inschakelen van een professionele filmdocent (op deze kaart vind je filmmakers die graag samenwerken met scholen).

Dít is pas een FILMFEEST

Er zijn Filmfeesten in Drenthe, Friesland en Groningen

Na het inzenden van hun film worden de jonge filmmakers uitgenodigd voor het Filmfeest in hun provincie. De films worden dan in een échte bioscoopzaal vertoond: DNK in Assen, Slieker in Leeuwarden of Forum in Groningen. Het wordt één groot feest: de rode loper gaat uit, er is een paparazzo voor de meest stijlvolle première-foto's en natuurlijk staat de popcorn al klaar.

Dus... Kom je film vieren met ons?

Data Filmfeesten 2024

Hier vind je alle informatie over het Filmfeest in jouw provincie:

Dit is wat je weten moet…

  • Je schrijft je in voor het Filmfeest in de provincie waar jouw school staat.

  • De film duurt maximaal 10 minuten.

  • Je stuurt de film in met een link naar YouTube of Vimeo via het aanmeldformulier voor jouw provincie (houd je aan de deadline).

  • De film is gemaakt door leerlingen in groep 6, 7 of 8 en in hetzelfde schooljaar als waarin het Filmfeest plaatsvindt.

En ...

  • Een of meer leraren van de deelnemende school gaan mee als begeleider van de leerlingen op het Filmfeest.

  • Er is een maximum aantal leerlingen en begeleiders per inzending. Dit maximumaantal communiceren we tijdig (en is afhankelijk van het aantal inzendingen en de capaciteit van de zaal).

  • Tijdens het Filmfeest worden foto's en filmbeelden gemaakt. Als je niet wilt dat deze beelden worden gepubliceerd, geef dat dan aan bij de organisatie.

Volg ons op