Filmeducatieve aanbieders

Filmhub Noord geeft workshops en trainingen aan filmmakers en kunstenaars zodat zij hun vaardigheden kunnen delen in het onderwijs. Ook is de filmhub een verbinder: met alle partners en steuninstellingen brengen we filmeducatieve aanbieders en scholen met elkaar in contact.

Meetup

Ontmoet cultuurcoƶrdinatoren, workshopdocenten, educatoren, adviseurs, leraren in het primair en voortgezet onderwijs tijdens de Meetups van Filmhub Noord. De Meetups vinden plaats tijdens de noordelijke filmevenementen en bieden een inspirerend en interactief programma.

Alles over de Meetups

Jouw aanbod onder de aandacht bij scholen

Ook bij jou in de buurt zijn scholen die meer uit film en animatie willen halen. Zij zoeken en vinden aanbieders op onze interactieve kaart. Sta jij nog niet op de kaart? Stuur een e-mail naar info@filmhubnoord.nl.

Naar de interactieve kaart

Film-maak-sets

Ga je een filmles geven in het primair of voortgezet onderwijs op een school in Drenthe, Friesland of Groningen? Je kunt dan gratis een Film-maak-set lenen met daarin meerdere iPads met de beste apps om films en animaties te maken.

Leen een Film-maak-set

Filmmaker en filmdocent Johanneke Dijkstra en theatermaker Karlijn Benthem onderzochten samen met leraren en cultureel ondernemers de mogelijkheden van filmeducatie in de klas. Daar rolde een serie opdrachten uit, die filmmakers en workshopdocenten kunnen gebruiken in zowel het primair als het voortgezet onderwijs.

Training Didactiek voor filmmakers

Heb je wel eens overwogen om ook voor de klas te staan? In 7 sessies door o.a. NHL Stenden, De Animatiebus en de Digital Art Factory verdiep je je in de basisschoolleerling, hoe zij leren en hoe je daar op in kunt spelen als maker.

Lees meer

Deelnemen in onze proeftuin Filmeducatie?

In proeftuinen koppelen we filmmakers en filmvakdocenten aan scholen in de regio. Samen met de leraar kijken je naar wat de klas nodig heeft. Vervolgens vertrek je vanuit een thema en leerdoelen en geef je er jouw film-draai aan.

Meld je ook aan voor een proeftuin

" Bij workshops doet de leraar niet altijd mee. In de proeftuinen wel. Hier trek je echt samen met de leraar op en creƫer je samen iets. "

Kitty, beeldend kunstenaar

Ben jij moderator?

Sluit je dan aan bij de Filmdetectives. Zij bieden inleidingen en nagesprekken op scholen en in filmtheaters. Filmhub Noord helpt scholen en Filmdetectives elkaar te vinden.

Word Filmdetective

Kom je ook?

Volg ons op