Filmleraar van het jaar

Filmleraar van het jaar 2022

De Filmleraar van het Jaar verkiezing zet filmleraren in de spotlights! Dit jaar vindt de 5de editie plaats. Wat een filmleraar doet? Deze geeft zijn of haar leerlingen alle vaardigheden mee die ze nodig hebben om te participeren in een samenleving waarin beeldcultuur leidend is. Zij leren jongeren betekenis te geven aan de beelden die hen dagelijks omringen. Een heel belangrijk goed!

Dit jaar hebben de zes regionale jury's hebben hun winnaar gekozen, zeven toppers! Allemaal zetten ze film op geheel eigen wijze in in hun les en maken ze kans op de titel Filmleraar van het Jaar 2022. Na de zomer zal de vakjury een les van ze bezoeken, zullen zij zich presenteren aan jury en publiek en kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriet. Woensdag 16 november vindt de uitreiking plaats tijdens IDFA, in Amsterdam.

Winnaar regio Noord

Hendrik Atze is docent Geschiedenis op het Lauwers College in Buitenpost. Hij brengt geschiedenis tot leven door te starten bij de leerlingen en het hier en nu en door authentiek foto- en filmmateriaal te gebruiken. Op deze manier kunnen leerlingen zich verplaatsen in andere tijden en personen. Hendrik Atze is een echte verhalenverteller, speels, grappig en vol vuur. Zijn goed bekeken YouTube-kanaal, vol VLES’en (oftewel videolessen), zijn een aanrader voor alle geschiedenisdocenten van het land.

Meer weten?

Via deze link vind je alle info over de verkiezing Filmleraar van het Jaar 2022, van prijzen, procedure, partners tot vakjury!

Volg ons op