Meetup @ IFA | Voor onderwijs- en filmprofessionals | Assen

Inspiratiebijeenkomst Filmeducatie voorafgaand aan de opening van IFA 2024
Datum
Locatie DNK
Categorie
Bijeenkomst
Bestemd voor
Filmdocenten Filmmakers Leraren Lesontwikkelaars

De aanmelding is gesloten. Wil je toch nog komen? Er is een reservelijst. Mail naar info@filmhubnoord.nl.

Voor alle Drentse leraren, kunstvakdocenten, adviseurs, cultuurcoaches, lesontwikkelaars en filmprofessionals die nieuwsgierig zijn naar filmeducatie.

Op donderdag 7 maart vindt de Meetup plaats tijdens de 44e editie van Internationaal Filmfestival Assen (IFA). Verwacht een middag bomvol inspiratie, informatie, kennismaking met vakgenoten en uitwisseling van kennis en ervaring.

LET OP

De eerste 30 aanmeldingen voor de Meetup mogen aansluitend op het diner mee naar de openingsavond van IFA ’24.

Programma

Na een gezamenlijke start, waarin we filmmaker Shamira Raphaëla spreken over haar werk, het maakproces en de keuzes die ze daarbij maakt, werken we in vier verschillende deelsessies waarvan je er twee kunt kiezen. Dit zijn ze alle vier: 

 1. Filmeducatie-speeddate

  Welke plek heeft filmeducatie op dit moment in jouw werk, wat zijn jouw ambities voor de toekomst en wat is de eerstvolgende stap om die ambitie waar te kunnen maken? Educatiecoach Yotka Kroeze (OneDayArtist) neemt je aan de hand en zorgt dat je die vervolgstap kent én weet hoe je hem kunt zetten.   

 2. Vakoverstijgend werken in het po  

  Film leent zich als geen ander om vakoverstijgend te werken. Hester Witteveen (K&C) gaat in gesprek met ervaringsdeskundigen Tineke Huisman (De Lichtkring, Zuidlaren), Esther van de Vrede (sbo de Meander, Assen) en filmvakdocenten Kitty Boon en Menno Boersma. Zij delen welke vakken zij, met film en een thema als rode draad, met elkaar hebben verbonden. Hoe gaven ze dit vorm, wat werkte wel en wat niet?  

 3. Vakoverstijgend werken in het vo 

  Tijdens deze tweede sessie over vakoverstijgend werken zoomen we in op het vo en gaat Hester in gesprek met ervaringsdeskundigen Ellen Fleurke, Christien van der Wal (beiden Dr. Nassau College) en filmmaker Demi Tanalepy. Ook zij delen welke vakken zij met film met elkaar hebben verbonden en wat ze daarbij hebben gedaan en ontdekt.  

 4. Film-maak-carrousel 

  Ontdek al experimenterend wat je kunt doen met een simpele iPad met de juiste app, een greenscreen en wat lef. Ester Kroezenga (Digital Art Factory) staat je bij in deze workshop.  

Na afloop van deze sessies is het tijd om elkaar tijdens het diner te ontmoeten, ervaringen te delen en samenwerkingen te smeden.   

Speciaal voor proeftuinscholen

... is er tijdens het diner een speciale tafel om daar samen met Marieke Satter (adviseur K&C) en Yotka Kroeze na te denken over het leven ná de proeftuin. 

De aanmelding is gesloten. Wil je toch nog komen? Er is een reservelijst.

Mail naar info@filmhubnoord.nl.

Filmlestip: Shabu van Shamira Raphaëla (voor vo 1 t/m 4 en mbo 1 & 2)

Shabu is inhoudelijk interessant en ook een erg leuke en grappige film. Belangrijke thema’s komen aan bod, zoals volwassen worden, verantwoordelijkheid nemen voor je daden en je passies volgen. Het NFF en het IFFR hebben gratis lessen bij deze film ontwikkeld.

Bekijk Shabu

Over IFA

8, 9 en 10 maart vindt de 44e editie van IFA plaats. Verwacht een divers en uitgebalanceerd filmprogramma met (inter)nationale films, (voor)premières en gastprogramma’s. Aangevuld met verdieping, waaronder talkshows, inleidingen en Q&A’s met filmmakers. De focus ligt op het vrouwelijke perspectief en verhalen die stereotiepe sekse- of genderrollen en -patronen bevragen of doorbreken. www.filmfestivalassen.nl

Deel evenement op

Misschien vind je dit ook leuk

Volg ons op