Missie en Visie

Een vaste plek voor filmeducatie in het primair en voortgezet onderwijs

Missie en Visie

Visie: Voor wie film spreekt gaat de wereld open.

Film is de taal waarmee kinderen en jongeren opgroeien. Met filmeducatie geef je betekenis aan de beelden die leerlingen dagelijks omringen. Je geeft hen alle vaardigheden mee om te participeren in een maatschappij waarin beeldcultuur leidend is. Voor wie film spreekt gaat de wereld open.

Missie: Leer film spreken

We bundelen onze expertise om leerlingen film te leren spreken. Dat begint bij het verankeren van filmeducatie in het onderwijs. Met de grootste filmdatabase voor het onderwijs, workshops in de buurt en (na)scholing zijn we er voor leraren van vandaag en morgen.

Filmhub Noord

Filmhub Noord is een nauwe samenwerking tussen Stichting Kunst & Cultuur, KeunstwurkKunstkade, Forum Groningen, Film in Friesland en het Internationaal Filmfestival Assen. Samen zetten we alles op alles om ervoor te zorgen dat filmeducatie in het noorden een structurele plek in het primair en voortgezet onderwijs krijgt.

Om film- en beeldeducatie een structurele plek te geven in het onderwijs is het belangrijk om te voorzien in advies en ondersteuning maar vooral ook te inspireren. Daarom werken we samen aan jaarlijkse concrete activiteiten die het verschil maken. Daadkracht geeft een gevoel van durf, lef, moed, uitproberen, gewoon doen, een beetje brutaal zijn.

Filmhub Noord blinkt uit in:

  • Inspireren en informeren van partners en onderwijsinstellingen.

  • Verbinding leggen, enerzijds tussen lokale partners en onderwijsinstellingen onderling en anderzijds tussen lokale en landelijke partners.

  • Ontzorgen van partners en onderwijsinstellingen door middel van kennis en verbinding.

Volg ons op