Yulia & Juliet

Harde omstandigheden en oprechte liefde; neem de leerling mee in dit liefdesverhaal, gebaseerd op het klassieke Romeo & Julia.

In deze korte, ontroerende film maken we kennis met twee tienermeiden die een relatie hebben. De omstandigheden zijn echter niet ideaal; ze zitten samen in een jeugdgevangenis. We zien hoe, ondanks de barre omstandigheden, iets moois en intiems kan opbloeien. Wanneer één van hen vrijgelaten wordt, ontdekken we echter ook hoe het leven niet altijd over rozen gaat.

De film schetst een kleurrijk, metaforisch portret van het puber zijn. De beeldende keuzes (zoals kleurgebruik en cameravoering) nemen de leerling mee in de verschillende gevoelens van de personages.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film gratis te bekijken is. Er is een gratis filmles beschikbaar onderaan deze pagina. In de les leren de leerlingen aan de hand van kijkvragen over de opbouw van het plot en hoe licht, geluid, kleur en cameragebruik een belangrijke rol spelen voor de kijker.

Meer weten over deze film? Lees hier ons interview met regisseur Zara Dwinger!

  • Geweld
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 6 jaar

Zara Dwinger Nederland 2018, 11 min

Thema LHBTQIA+, Liefde, Coming of age, Criminaliteit, Identiteit
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op