We are the Perfect Citizens

Deze documentaire vertelt het verhaal van Taiwanese expats en immigranten in Nederland en geeft op een zeer luchtige manier de diaspora ervaring weer, en belicht culturele verschillen en perspectieven. Meer info

---

Taal: In de film wordt zeer duidelijk, helder en correct Manderijn Chinees gesproken. Daarnaast wordt in de film Nederlands en Engels gesproken. De film is Engels ondertiteld.

Maatschappijleer / Cultuur: Deze documentaire gaat op een zeer luchtige manier in op het leven in Nederland vanuit een Taiwanees perspectief als expat of immigrant. Het geeft inzicht in waar immigranten tegen aanlopen als ze in Nederland komen en geeft op een humoristische wijze een kijkje in culturele verschillen als afwassen. Identiteit en culturele verschillen komen aanbod. De korte documentaire weerspiegelt de verschillen vanuit een Taiwanees en Nederlands perspectief.

Nederland heeft een lange relatie met Taiwan (voormalig Formosa en kolonie van Nederland). Daarnaast is het belangrijk het verschil tussen Taiwan (Republiek van China) en China (Volksrepubliek van China) te leren kennen. Taiwan ziet zichzelf als soevereine staat, en China ziet Taiwan als een afvallige provincie.

---

Ling-Jui Alexandra Hsu is een multi-disciplinaire designer, storyteller en onderzoeker. Door haar Taiwanese, Boliviaanse en Nederlandse roots heeft zij een bijzondere kijk op culturele en maatschappelijke thema's met name in een interculturele context. In haar werk speelt ze met emotie, menselijkheid en cultuur en taal. Ze is in 2018 afgestudeerd aan The Design Academy.

  • Alle leeftijden

Ling-Jui (Alexandra) Hsu Nederland 2018, 11 min

Thema Familie, Migratie / vluchten, Identiteit, Azië, , Europa, Globalisatie, Koloniaal verleden
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op