We are the Perfect Citizens

Taiwanese expats en immigranten in Nederland geven op een zeer luchtige manier de diaspora ervaring weer, en belichten culturele verschillen en perspectieven.

Het bevat nieuwkomers in Nederland die op zoek zijn naar het ideale leven dat zij willen leiden, en om hun reis te bewandelen zonder gehoorzaam te zijn aan mensen en waarden van eerdere tradities. De essentie van de film is om nieuwkomers in de toekomst te inspireren. De documentaire laat zien waar immigranten tegen aanlopen als ze in Nederland komen en geeft op een humoristische wijze een kijkje in culturele verschillen als bijvoorbeeld afwassen. Identiteit en culturele verschillen komen aanbod. De korte documentaire weerspiegelt de verschillen vanuit een Taiwanees en Nederlands perspectief.

Aan de slag met deze film?

Deze documentaire is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. De documentaire sluit aan bij leergebieden zoals Maatschappijleer & Cultuur, Moderne vreemde talen of Nederlands. Nederland heeft een lange relatie met Taiwan (voormalig Formosa en kolonie van Nederland). Daarnaast is het belangrijk het verschil tussen Taiwan (Republiek van China) en China (Volksrepubliek van China) te leren kennen. Taiwan ziet zichzelf als soevereine staat, en China ziet Taiwan als een afvallige provincie.

In de film wordt zeer duidelijk, helder en correct Mandarijn Chinees gesproken. Daarnaast wordt in de film Nederlands en Engels gesproken. De film is Engels ondertiteld.

IDFA lesmateriaal
IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt de les onderaan deze pagina.

Let op: dit lesmateriaal is niet specifiek ontworpen voor het vak Nederlands, maar de film is daarvoor wel inzetbaar. Kijk op deze pagina voor inspiratie voor geschikte films en (algemeen) lesmateriaal: https://filmeducatie.nl/nederlands-lessen.

  • Alle leeftijden

Ling-Jui (Alexandra) Hsu Nederland 2018, 11 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Migratie / vluchten, Identiteit, Azië, Europa, Globalisatie, Koloniaal verleden, China
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op