Vlekkeloos

De vijftienjarige Ruby is ongesteld en heeft geen tampons meer in huis. Haar moeder zit krap bij kas, daarom probeert ze het zelf op te lossen. Een korte film over menstruatie-armoede.

Samen met haar moeder en zusje woont Ruby in een kleine flat. Haar moeder draait dubbele diensten om het gezin te onderhouden. Als de menstruatieproducten op zijn wil ze haar moeder niet lastigvallen met de vraag naar dure tampons. Ruby besluit zelf een oplossing te vinden. Menstruatieproducten worden in vele landen gezien als luxeproduct. Maar wat als je ze door armoede domweg niet kunt betalen?

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. De film snijdt maatschappelijke thema's als armoede en ongelijkheid aan en probeert het taboe rondom menstruatie-armoede te doorbreken.

"In Nederland heeft 1 op de 10 meisjes of vrouwen soms geen geld voor maandverband. De film maakt dit taboe rondom menstruatie-armoede heel zichtbaar én invoelbaar." - Henriëtte Poelman, artistiek directeur IFA

Een interview met de regisseur en scenarioschrijver vind je hier.

  • Alle leeftijden

Emma Branderhorst Nederland 2021, 16 min

Thema Arm / rijk, Coming of age
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op