The True Cost

Een documentaire die je de ogen opent over de ware prijs van fast fashion voor mens en milieu.

In deze aangrijpende documentaire wordt de impact van de snel groeiende fast fashion-industrie onderzocht. De prijs van kleding daalt al decennia, terwijl de last op werknemers en de planeet alleen maar stijgt. The True Cost dwingt de kijker na te denken over wie nu écht de prijs voor onze kleding betaalt.

The True Cost weet de gevolgen van fast fashion van meerdere kanten te tonen, waardoor deze film goed aansluit op aardrijkskundige thema’s: niet alleen de zware impact op het milieu, maar ook de menselijke en sociale problemen worden besproken.

Aan de slag met deze film?

Filmfestival Movies that Matter heeft, speciaal voor deze film, een les ontwikkeld. De les introduceert het fenomeen fast fashion aan de leerlingen, en maakt hen bewust van de mensenrechtenschendingen die uit deze industrie voortkomen. De les laat leerlingen ook nadenken over de samenhang tussen milieu, economie en mensen.

Door op de bovenstaande “Bekijk in de klas”-knop te klikken, kom je bij een korte versie van de documentaire. Er bestaat ook een langere versie, die hier te vinden is.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst

Andrew Morgan Verenigde Staten 2015, 92 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Industrialisatie, Globalisatie, Kleding(-industrie), Klimaat
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op