Terug naar de kust

Wanneer Maria door een vreemde met de dood bedreigd wordt, vlucht ze met haar kinderen naar haar ouderlijk huis. Hier wordt ze geconfronteerd met pijnlijke jeugdherinneringen.

Maria is moeder van twee kinderen en heeft een relatie met Geert, met wie ze in een band speelt. Wanneer ze zwanger raakt en besluit het kind weg te laten halen, ontvangt ze bizarre anonieme doodsbedreigingen. Maria vertrekt met haar kinderen naar haar oudere zus Ans, die in hun ouderlijk huis woont. Hier wordt ze geconfronteerd met traumatische jeugdherinneringen, en gaat alles van slecht naar erger.

Aan de slag met deze film?

Deze film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. De film is goed te gebruiken bij het vak Nederlands om een vergelijking te maken met het gelijknamige boek geschreven door Saskia Noort.

Film & Nederlands
Bij deze korte film is er voor het vak Nederlands een les gemaakt. Het doel is om de leerling enthousiast te maken om te lezen. Van deze les is er een LessonUp en zijn er drie documenten onderaan de pagina te vinden, waaronder een werkblad voor de leerlingen, een docentenhandleiding en een bijlagenblad.

- De lessenserie heet 'Verbeeld de openingsscène van een boek met een moodboard', en leert de leerling wat een moodboard is en hoe deze wordt ingezet in de filmwereld. Verder moedigt het de leerling aan om op een creatieve en beeldende manier bezig te zijn met het boek en vervolgens de openingsscènes van de film zelf.

Bekijk de andere favoriete lessen van Nederlands leraren op deze pagina: https://filmeducatie.nl/nederlands-lessen.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Will Koopman Nederland 2009, 110 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Boekverfilming, Spanning / griezelen
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op