#tagged

Een korte film die toont hoe aanwezig de smartphone is in het dagelijkse leven van jongeren. De grens tussen de echte en virtuele wereld vervagen. Online en offline kunnen niet meer los van elkaar gezien worden.

Een avondje uit kan grote gevolgen hebben. In de film volgen we het social mediagebruik van Elise. De film is gefilmd vanuit het perspectief van de telefoon van Elise. De volgende dag komt ze er langzaam achter wat er die avond gebeurd is, en zij ziet dit niet alleen.

De invloed van social media op het dagelijks leven is groot. Deze invloed is niet altijd positief, shaming en sexting zijn ook onderdeel van social media. De film laat de gevolgen hiervan zien. Deze film heeft nog een vervolg gekregen in de vorm van een serie.

Aan de slag met deze korte film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Met een lengte van twaalf minuten is deze film uitermate geschikt om in de klas te bekijken en na te bespreken. In de onderstaande les komen de verhaalstructuur en filmische elementen aan bod. Ook leren de leerlingen benoemen wat zij van de keuzes van de maker vinden.

  • Alle leeftijden

Martijn Winkler Nederland 2018, 12 min

Thema Identiteit, Coming of age, Liefde, Vriendschap, Mediawijsheid
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op