Stupid Young Heart (Hölmö nuori sydän)

De jonge en onbezonnen tiener Lenni is verliefd op de populaire Kiira. Ze zijn nog niet van school en hebben geen relatie met elkaar, maar toch raakt Kiira onverwacht zwanger. Van het ene op het andere moment zien de tieners zich geconfronteerd met de problemen rond het aanstaande ouderschap.

Zonder veel hulp van hun alleenstaande moeders, moeten ze het zelf zien te rooien. Op zoek naar een rolmodel raakt Lenni bevriend met Janne, lid van een extreem rechtse groepering. Terwijl hij worstelt met zijn identiteit en de stress die de zwangerschap met zich meebrengt, raakt Lenni langzaam maar zeker in de ban van zijn nieuwe, foute vrienden.

Meer dan alleen een tiener romance is Stupid Young Heart een hedendaags en meeslepend drama over tieners in een arbeiderswijk van Helsinki, tegen de achtergrond van het opkomende rechtsextremisme in Finland.

Lesmateriaal

Via de onderstaande links is lesmateriaal beschikbaar. Dit is ontwikkeld door Movies That Matter. Er is ook een online les beschikbaar, via LessonUp, die zowel in de klas als thuis kan worden gegeven. In de lessen staan de maatschappelijke thema's van de film centraal.

Selma Vilhunen Finland, Nederland, Zweden 2018, 102 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Liefde/vriendschap, Identiteit, Cultuurverschillen, Mensenrechten/burgerschap, Coming of age
Filmkenmerken Feature
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op