Spoetnik

Sterk gestileerd maar toch speels, licht surrealistisch drama over een frietkot, een bordeel en twee verliefde tieners dat plaatsvindt op een stukje Waals niemandsland, net over de grens met Nederland.

De Limburgse tiener Sam gaat aan de slag bij Spoetnik, een illegaal frietkot dat is vernoemd naar diens specialiteit. Recht tegenover zit een bordeel met een betoverend meisje dat overduidelijk Sams hulp nodig heeft. Sam waagt de oversteek naar het bordeel en redt het meisje van diens pooier. Er volgt een intieme romance tussen de twee. De vlammen spatten van het scherm en de film eindigt met een onontkoombare lancering.

Aan de slag met deze film?

De korte film is via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina gratis te bekijken. Met een lengte van tien minuten uitermate geschikt om in de klas de stijlkenmerken in de film na te bespreken. Spoetnik zorgt door de verschillende keuzes van de maker ervoor dat een ogenschijnlijk simpel verhaal op een originele manier verteld wordt. Met je leerlingen kun je reflecteren op dit proces en op hun kijkervaring.

  • Alle leeftijden

Noël Loozen Nederland 2015, 10 min

Thema Humor, Criminaliteit, Liefde
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op