Stap in de auto met Ivar, Boris en Kaat richting het zonnige Sevilla en laat je meevoeren op een geestige, liefdevolle maar ook emotionele reis.

Sevilla is een roadmovie over een onafgemaakte reis. De handheld gefilmde scènes van cameraman Jasper Wolf (bekend van o.a. Monos) hebben een soms documentair karakter en laten je als kijker in de waan dat je de reis als vierde reiziger mag meemaken.

Bijna terloops introduceert regisseur Schouw aandoenlijke, geestige en vaak liefdevolle scènes die in eerste instantie weinig verhalende waarde lijken te hebben. Niets is minder waar. Als dezelfde scènes opnieuw worden getoond, maar dan een jaar later in de vertelling, komen ze als mokerslagen aan. De kijker maakt in Sevilla een emotioneel indringende reis; een reis die ondanks al het verdriet toch hoopvol eindigt.

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is onderdeel van het educatieve programma Film + de maker van Eye Filmmuseum, waarbij leerlingen de film te zien krijgen inclusief na afloop een Q&A met de regisseur die een uitgebreid inkijkje geeft in het maakproces. Wil je liever zelf aan de slag met de film? Via de les op LessonUp (deze vind je hier) ga je de filmische vormgeving (geluid en cameravoering) en de verhaalstructuur analyseren. Hierbij staan de leerlingen stil bij welk effect de keuzes van de maker hebben op hun eigen beleving.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Bram Schouw Nederland 2012, 11 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Afscheid / dood, Reizen / vakantie
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op