Raak

Een korte film vanuit het perspectief van drie personages. Rik veroorzaakt een ongeluk, wat in eerste instantie totaal onverwachts lijkt. Later merk je dat er meer speelt dan je denkt.

Nadat de ouders van Rik ruzie hebben, vertrekt zijn vader. Hoog in haar emotie, geeft de moeder van Rik hem de schuld. In een agressieve bui vliegt Rik de deur uit. De kwetsende woorden die zijn vader tegen zijn moeder zei keren terug wanneer Rik op straat wordt aangesproken door de eigenaar van de auto waar Rik tegenaan trapte. Kort hierna wordt het snel duidelijk wat voor gevolgen de daden van Rik hebben.

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Met deze korte film kan je goed oefenen met het onderdeel vertelperspectief en focalisatiewisseling. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van drie personages. Alle individuele ervaringen van de verschillende personages spelen een rol bij het uiteindelijke doel van het verhaal, wat op het einde duidelijk wordt.

  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Hanro Smitsman Nederland 2006, 9 min

Thema Pesten, Familie
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op