Raak

Een korte film vanuit het perspectief van drie personages. Rik veroorzaakt een ongeluk, wat in eerste instantie totaal onverwachts lijkt. Later merk je dat er meer speelt dan je denkt.

Nadat de ouders van Rik ruzie hebben, vertrekt zijn vader. Hoog in haar emotie, geeft de moeder van Rik hem de schuld. In een agressieve bui vliegt Rik de deur uit. De kwetsende woorden die zijn vader tegen zijn moeder zei keren terug wanneer Rik op straat wordt aangesproken door de eigenaar van de auto waar Rik tegenaan trapte. Kort hierna wordt het snel duidelijk wat voor gevolgen de daden van Rik hebben.

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Leerlingen herkennen aan de hand van korte films hoe perspectieven in films en boeken worden vormgegeven.

Film & Nederlands
Bij deze korte film is er voor het vak Nederlands een les gemaakt. Leerlingen herkennen aan de hand van vier korte films hoe perspectieven in films en boeken worden vormgegeven. Onderaan de pagina staat er een LessonUp en zijn er drie documenten te vinden, waaronder een werkblad voor de leerlingen, een docentenhandleiding en een bijlagenblad.

- De lessenserie heet 'Herken vertelperspectieven in film', waarin de leerling overeenkomsten en verschillen leert te benoemen en zal begrijpen waarom filmmakers en schrijvers voor bepaalde perspectieven kiezen. Uiteindelijk kunnen leerlingen aangeven welk vertelperspectief hen het meest aanspreekt en waarom

Bekijk de andere favoriete lessen van Nederlands leraren op deze pagina: https://filmeducatie.nl/nederlands-lessen.

  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Hanro Smitsman / IJswater Films Nederland 2006, 9 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Pesten, Familie
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op