Pizza Maffia

Zijn geldproblemen de bron van ellende in familierelaties? En, zijn die problemen op te lossen of drijven zij voor altijd een wig?

Pizza Maffia is een film, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Khalid Boudou. Deze komedie-drama vertelt het verhaal van een familie, waarvan twee broers samen een pizzeria runnen. Alles verloopt goed, totdat er geld blijkt te zijn gestolen uit de kassa. De broers worden boos op elkaar. Plotseling opent een nieuwe pizzeria aan de overkant en zijn de broers concurrenten van elkaar. Zullen zij ooit weer samenwerken of blijft de situatie voor altijd zo?

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. De film sluit aan op het leergebied Burgerschap, Mens en Maatschappij en de thema's familie en criminaliteit. De film is perfect om in de klas in te zetten, aangezien het ingaat op relaties en de obstakels die hierbij komen kijken. Verdenkingen kunnen worden aangenomen als de waarheid, die tot breuken kunnen leiden in familierelaties. Daarnaast komt in deze film aan bod dat dromen er zijn om ze achterna te gaan.

  • Geweld
  • Grof taalgebruik
  • Angst

Tim Oliehoek Nederland 2011, 110 min

Thema Criminaliteit, Humor, Familie, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op