Les Misérables

"Mijn studenten hebben de film bekeken en vonden het een indrukwekkende film. Het is fijn om ze een ander beeld van vluchtelingen te kunnen laten zien. Ik hoop met deze film iets meer verdraagzaamheid te hebben gecreëerd." (Maatschappijleerdocent n.a.v. IDFA schoolvoorstelling)

Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. Hij ontmoet er zijn nieuwe collega’s en ervaren agenten Chris en Gwada. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties…

Aan de slag met deze film?

Je kunt op verschillende manieren met Les Misérables aan de slag:

- IFFR heeft in samenwerking met MtM een LessonUp les ontwikkeld. De les gaat in op rellen, het leven in de buitenwijk, en de sociale ongelijkheid. Daarnaast is het ook mogelijk om de film te boeken in het theater. Meer informatie over de boekingsmogelijkheden vind je op de website van MtM en de website van IFFR.

- Daarnaast heeft JEF ook een les ontwikkeld. Download dan de lesmap van JEF via de link hieronder. In dit materiaal komen verschillende maatschappelijke thema's aan bod. De achtergrond van de regisseur en de problemen in Parijs spelen een belangrijke rol in het lesmateriaal. Daarnaast wordt een bruggetje gemaakt naar het gelijknamige boek van Victor Hugo, en wordt er gekeken naar de verschillende filmtechnische aspecten die zijn gebruikt.

  • Geweld
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

Ladj Ly Frankrijk 2019, 104 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Criminaliteit, Familie, Identiteit
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Download lesmap via de website van JEF

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op