Koningsdag

Younes en Kelvin kunnen het niet met elkaar vinden. Maar wanneer ze zichzelf in elkaar herkennen, komen ze toch dichter bij elkaar. Kan er een vriendschap ontstaan tussen de twee?

Koningsdag wordt groots gevierd in het Vondelpark in Amsterdam. Iedereen speelt spelletjes, maakt muziek of zit klaar met hun spullen op de vrijmarkt. De sfeer is er vrolijk en gezellig. Maar wanneer Kelvin en Younes elkaar ontmoeten botsen ze onmiddellijk. Hun aanvaring lijkt aanvankelijk de pret te bederven.

Gaandeweg blijkt echter dat ze misschien minder verschillend zijn dan verwacht. Leuke coming of age film over twee jongens die onafhankelijk worden van hun vaders, en hun eigen plan volgen.

Aan de slag met deze film?

In het lesmateriaal van Schoolfilm van de Maand ga je met je leerlingen dieper in op hoe personages veranderen in de film. Leerlingen kijken naar hoe een personage zich voelt en gedraagt aan het begin van de film, en hoe dit zich in de loop van de film ontwikkelt. De film is gratis te zien op Schooltv.

Lees hier het interview met Steven Wouterlood over de film. Ook spraken we met hoofdrolspeler Walid Taha El Idrissi over Koningsdag, lees het hier.

  • Alle leeftijden

Steven Wouterlood Nederland 2015, 25 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Feestdagen, Familie, Vriendschap, Coming of age, Identiteit
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op