Klassen

In Nederland zijn we ervan overtuigd dat iedereen gelijk is in het onderwijs en dat je dus niet rijk hoeft te zijn om naar het vwo te gaan. Is dit wel zo? Deze vraag stellen regisseurs Sarah Sylbing en Ester Gould in de zevendelige docuserie Klassen.

Na hun hitserie Schuldig strijken Sarah Sylbing en Ester Gould weer neer in Amsterdam-Noord, dit keer richten ze hun pijlen op de kinderen van groep 8. Elf jaar zijn ze als het eindadvies voor de middelbare school valt dat de rest van hun leven zal beïnvloeden. Niet alle kinderen kunnen terugvallen op steun van hun ouders, sommigen staan er helemaal alleen voor. Gelukkig zijn er nog leraren die zich om hen bekommeren. Maar is dat genoeg?

Gratis en nieuw lesmateriaal

De documentaireserie Klassen maakte mensen door heel Nederland bewust van kansengelijkheid in het onderwijs. Iets veranderen begint hierbij vanzelfsprekend in de klas. HUMAN, Movies that Matter en IDFA ontwikkelden daarom speciaal lesmateriaal bij de serie voor het voortgezet onderwijs en het MBO.

Sarah Sylbing & Ester Gould Nederland 2020, 51 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Identiteit
Filmkenmerken 31-60 minuten

Lesmateriaal

Met het lesmateriaal voor het VO en MBO kunnen docenten, scholieren en studenten in gesprek gaan over onder andere kansenongelijkheid, prestatiedruk en beeldtaal aan de hand van fragmenten, kijkvragen en verdiepingsopdrachten. Daarnaast is ook de Klassen Kennisbank die speciaal voor de professionalisering van docenten, in samenwerking met de onderwijssector en de wetenschap, ontwikkeld. Extra om door te bladeren: het Klassen Magazine.

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op