Grand Tour

Vol verwachting reist een 16-jarig meisje stiekem van de stad naar een verlaten, winters eiland om haar eerste grote liefde op te zoeken, een veel oudere, gebonden barman. Het loopt echter niet af zoals ze had gehoopt...

Ze voelt zich geliefd en gezien door hem en ervaart een gevoel van volwassenheid. Of hij er ook zo over denkt, is nog maar de vraag. Na een nacht met hem doorgebracht te hebben, ontdekt ze de volgende ochtend de harde realiteit achter haar liefde voor hem.

Aan de slag met deze film?

Via de "Bekijk de film"- knop bovenaan deze pagina is de korte film gratis te bekijken op de NPO site. Na het kijken van deze film in de klas kunnen thema's als liefde en/of seksuele relaties worden besproken. Ook belangrijk om te bespreken is misbruik binnen relaties, zoals een relatie met een minderjarige. Behandel dit onderwerp op een manier die veilig is voor de leerlingen. In geval van misbruik of vermoedens van misbruik bij één of meer leerlingen, stel als docent open vragen, stuur het gesprek niet aan en dring niet aan op antwoorden, laat eigen emoties en oordelen erbuiten en steun de leerling volledig. Leerlingen kunnen met het Centrum Seksueel Geweld en Veilig Thuis bellen. Verder kan de korte film de leerlingen aanmoedigen om zelf een shortfilm te maken, aangezien het schrijven en verfilmen van een kort scenario uitermate geschikt is voor tijdens de les.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Seks

Floor Houwink ten Cate Nederland 2016, 10 min

Thema Coming of age, Liefde, Misbruik
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op