Ga niet naar de zee

Een eenzame oude man die behoorlijk afgelegen woont, vind tijdens een wandelingetje aan de slootkant een ballon met een kaartje eraan, waarschijnlijk van een kleuter. Hij besluit een brief vol wijsheid terug te sturen.

De toon en inhoud van zijn schrijven sluiten niet direct aan bij de beleveniswereld van een vijfjarige, maar dat betekent niet dat ze geen waarde hebben. En goedbedoeld zijn ze zeker. ‘Ga niet naar zee’ brengt twee totaal uiteenlopende werelden bij elkaar: jong en oud, een man alleen en een hele kleuterklas, iemand die aan het eind van zijn leven staat en een hele groep die nog maar net begonnen zijn. Deze korte film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tom Wieringa.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar YouTube waar deze film gratis te bekijken is. ‘Ga niet naar zee’ duurt slechts zeven minuten, maar weet in die beperkte tijd een scherp contrast te schetsen tussen twee totaal verschillende levensfasen. De kracht ligt hem vooral in de poëtische, beschouwende inhoud van de brief van de oude man aan de kleuterklas.

Sander Burger Nederland 2018, 7 min

Thema Boekverfilming, Coming of age, Opvoeding
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op