Easter Eggs

In een Belgisch dorp zijn twee verveelde tieners op zoek naar iets bijzonders. Korte animatiefilm over een bijzondere vriendschap en de reis naar volwassenheid. De 'vrienden' vertegenwoordigen beide een verschillend stadia van de kindertijd.

In een kleine stad gaat het gerucht dat de exotische vogels van meneer Ping vrij rondlopen. Twee verveelde tieners gaan op zoek naar de papagaaien. Tijdens hun avontuur ontdekken ze dat ontsnappen aan het dagelijkse leven niet helemaal hetzelfde is als ontsnappen aan elkaar. Easter Eggs is een korte animatiefilm over het vinden van buitengewone dingen op gewone plaatsen.

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Deze film is onderdeel van de lessenreeks Nieuwe Horizon, gemaakt door het IFFR voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en het MBO. De reeks bestaat uit een les vooraf en een les achteraf waarin klassikale discussievragen worden gesteld. De films Beauty Boys, Machini, En Avant en Dolapo Is Fine zijn ook onderdeel van deze filmlessen.

Nicolas Keppens België, Frankrijk, Nederland 2020, 14 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Humor, Identiteit, Vriendschap
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op