Copyrette

Een naakt vrouwenlichaam ligt stil op een keukenvloer. In een bos roept een man zijn hond. Hun paden kruisen elkaar in een copyshop en plots is de hond vermist...

Het huis van de vrouw lijkt op het eerste gezicht verlaten, gezien de afgebladderde verf en de rommel in de tuin. De sfeer is onheilspellend. In een nabijgelegen bos roept een man zijn prachtige witte, bijna lichtgevende hond. De paden van de man en vrouw kruisen elkaar in een copyshop, waar de wonderlijke lichamelijke obsessie van de introverte vrouw zich openbaart. Vervreemdende, geheel in zwart-wit gedraaide vertelling waarin nauwelijks wordt gesproken.

Aan de slag met deze film?

Via de "Bekijk de film"- knop bovenaan deze pagina is de korte film gratis te bekijken op de NPO site. Deze film kan worden ingezet bij de vakken Kunst en Cultuur, Nederlands of Burgerschap, Mens en Maatschappij en kaart thema's aan als spanning/griezelen, verbeelding/fantasie. Ook kan de short de leerlingen aanmoedigen om zelf een shortfilm te maken, aangezien het schrijven en verfilmen van een kort scenario uitermate geschikt is voor tijdens de les.

  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst

Marc de Leeuw Nederland 2016, 9 min

Thema Spanning / griezelen, Verbeelding / fantasie
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op