Boy 7

Sam vindt zichzelf in een metro, alleen heeft hij geen idee wie hij is en hoe hij daar terecht is gekomen. Met de hulp van Lara gaat hij op zoek naar zijn identiteit.

Boy 7 speelt zich af in een dystopische samenleving. Nadat Sam zichzelf in een metro vindt, en er om zijn identificatie gevraagd wordt, realiseert hij dat hij geen idee heeft wie hij is en probeert hij te vluchten. Met de hulp van Lara probeert hij de politie te ontkomen en zijn identiteit te achterhalen. Door middel van flashbacks kom je steeds dichter bij de waarheid.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. De film is goed te behandelen bij het vak Nederlands door een vergelijking te maken met het gelijknamige boek van Mirjam Mous. Vooral omdat de film verschilt van het boek.

Film & Nederlands
Bij deze korte film is er voor het vak Nederlands een les gemaakt. Het doel is om de leerling enthousiast te maken om te lezen. Van deze les is er een LessonUp en zijn er drie documenten onderaan de pagina te vinden, waaronder een werkblad voor de leerlingen, een docentenhandleiding en een bijlagenblad.

- De lessenserie heet 'Verbeeld de openingsscène van een boek met een moodboard', en leert de leerling wat een moodboard is en hoe deze wordt ingezet in de filmwereld. Verder moedigt het de leerling aan om op een creatieve en beeldende manier bezig te zijn met het boek en vervolgens de openingsscènes van de film zelf.

Bekijk de andere favoriete lessen van Nederlands leraren op deze pagina: https://filmeducatie.nl/nederlands-lessen.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Lourens Blok Nederland 2015, 90 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Verbeelding / fantasie, Spanning / griezelen, Identiteit, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op