Before the Flood

Urgent, kritisch en leerzaam; Before the Flood belicht de vele oorzaken van klimaatverandering.

De beroemde Hollywood acteur Leonardo DiCaprio onderzoekt samen met National Geographic hoe de mens het klimaat verandert. Hij stelt aan verschillende wetenschappers en politieke leiders de vraag wat we kunnen doen om de desastreuze gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Deze documentaire brengt daarmee op heldere wijze in kaart wat de leerling zelf voor invloed heeft op het klimaat. Zo ontdekken ze welke acties wij als individu en als maatschappij kunnen nemen.

Aan de slag met deze film?

Deze film vormt een uitstekende inleiding voor het thema klimaatverandering. Door Before the Flood te bekijken en na te bespreken in de klas, kunnen leerlingen gezamenlijk nadenken over hoe klimaatverandering de wereld ontregelt. Er kan ook een deel van de film uitgelicht worden, om een specifieke oorzaak van klimaatverandering uit te lichten.

Algemeen lesmateriaal

IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt de les onderaan deze pagina.

  • Alle leeftijden

Fisher Stevens Verenigde Staten 2016, 96 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Klimaat, Globalisatie, Industrialisatie
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op