Bars

'De film laat een weerbarstig portret zien van doorzettingsvermogen en innerlijke kracht terwijl het leven je niet altijd toelacht' - Docent Kunst en Cultuur

'Doorzettingsvermogen is de sleutel tot succes'. Dat is het motto van de Rotterdammer Michael (22). Na een turbulente jeugd, heeft hij nu een enorme schuld opgebouwd. Naast werken doet Michael aan de straatsport calisthenics, wat hij ook in de metro en in de haven van Rotterdam kan beoefenen. Michael hoopt dat zijn deelname aan een grote wedstrijd een uitweg kan zijn uit Rotterdam-Zuid.

De korte documentaire laat zien hoe het leven is als je al op jonge leeftijd schulden hebt. De snelle filmbeelden, samen met de opzwepende muziek, proberen de energie van de sport vast te houden. Een interessante documentaire voor jongeren die zowel de rauwe kanten van het leven kunnen aanschouwen en herkennen, en bijzondere filmtechnieken tot zich kunnen nemen.

Aan de slag met deze docu?

Via de "Bekijk de docu"-knop bovenaan de pagina is de documentaire te bekijken op Vimeo, wel dient er dan te worden ingelogd i.v.m. een leeftijdgrens. Onderaan deze pagina is een LessonUp te vinden die kan worden gebruikt bij deze korte documentaire. In deze LessonUp is de film ook te bekijken.

IDFA lesmateriaal
IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld dat inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt de les onderaan deze pagina.

Let op: dit lesmateriaal is niet specifiek ontworpen voor het vak Nederlands, maar de film is daarvoor wel inzetbaar. Kijk op deze pagina voor inspiratie voor geschikte films en (algemeen) lesmateriaal: https://filmeducatie.nl/nederlands-lessen.

  • Grof taalgebruik
  • Alle leeftijden

René van Zundert Nederland 2019, 18 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Identiteit, Gezondheid / ziekte, Vriendschap, Sport / beweging, Criminaliteit
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Masterclasses Film/Documentaire door René van Zundert

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op