Wypkje van der Heide

" Ik geef deze workshop, omdat filmfragmenten kunnen aanzetten tot kritisch denken! Door onderwijs en onderzoek heb ik speciaal voor docenten een e-learning gemaakt om kritisch denken bij studenten te stimuleren."

Wypkje van der Heide

Filmfragment als argument: kritisch leren denken door film

WORKSHOP | 15.30 - 16.30 UUR. Kritisch denken is een van de kernvaardigheden in het curriculum. In deze workshop ontdek je hoe je film kan inzetten om kritische denkvaardigheden te illustreren en te ontwikkelen. Je analyseert en onderzoekt filmfragmenten en maakt kennis met een gratis toegankelijke (Engelse) e-learning waarmee je ook zelf leert film te gebruiken bij het oefenen en versterken van kritisch denken.

De e-learning richt zich op docenten in de context van HBO International Business Studies, maar de didactiek is in verschillende leergebieden in te zetten.

Waarom geef je deze workshop?

Omdat beeld, vooral filmfragmenten kunnen aanzetten tot denken! En ik daar door onderwijs en onderzoek (De Haagse Hogeschool - Reshaping Business Education) een mooie e-learning over heb gemaakt voor docenten hoe je film kan inzetten om kritisch denken te stimuleren bij studenten. 

Wat kunnen deelnemers verwachten?

Docenten zijn ook studenten, dus we gaan aan de slag met film en de Toulmin Methode. Met deze toepassing, en een link naar mijn open source e-learning, kunnen deelnemers ook zelf aan de slag met filmfragmenten als argument. 

Bekijk het volledige programma met alle sprekers en reserveer snel je kaartje voor dit seminar.

Bekijk alle sprekers
Volg ons op